вторник, 15 юни 2010 г.

Потребление на интернет през уикендите


Потреблението през почивните дни е специфично. Когато човек не е на работа, той сърфира по-лежерно и отделя повече време на даден сайт. В резултат на това по-посещавани през уикенда са сайтове за запознанства, торент тракерите, интернет портали с развлекателно съдържание. Расте и потреблението на новинарски сайтове.
Още по темата плюс графики в Capital.bg.

Wikileaks и свободната информация


Пентагонът и Държавният департамент на САЩ отчаяно се опитват да открият дали Брадли Манинг, офицер от военното разузнаване, е предоставил изключително поверителна дипломатическа информация на Wikileaks - интернет общност от около 800 доброволци кибер експерти, активисти, журналисти и анализатори, превърнала се в трън в очите за правителства и корумпирани корпорации по цял свят, пише в. “Индипендънт”. 

Властите в САЩ искат да задържат Джулиан Асандж, основател на уебсайта, станал пионер в разпространяването на информация, която водещите медии не искат или не могат да публикуват.

Ейдриън Ламо, бивш американски хакер, който стана журналист, твърди, че е предоставил на сайта 260 000 поверителни кореспонденции между посолствата.

Източник: сп. "Мениджър"

Пресрелийз за социални медии-2


Тодор Христов от novavizia.com е написал хубава статия за българския пример на Apeiron в създаването на прессъобщения за социални медии.

Пресрелийз за социални медии-1